Monday, April 14, 2008

Abdullah Kecam Dr Mahathir, Ku Li dan Anwar

Abu Muhammad el-Merbawiy said...
Salam Dato'AKJ dan sahabat-sahabat pembahas sekelian,

Ramai terkehel minda dan tergamam emosi serta rasa lihat PM melepaskan geramnya pada soalan-soalan pemberita. Tak faham ke PM kita ni..?, jawapan di hadapan pemberita biarlah teratur dan terkawal. Jawab yang patut-patut sahajalah. Jika terlebih, rosak diri, pertubuhan dan jawatan yang di sandang. Dah..ada yang tak sanggup dengar lagi. Yang lebih "brutal" lagi minta PM berhenti terus dan labelkan dengan tidak layak dengan post yang disandang.

Saudara-saudara sekelian. Begitulah hebatnya "dellusion" dan "depression" serta "illusion" yang menimpa para pemimpin yang tak pernah menerima kekalahan. Selamanya melihat diri sempurna, tak buat silap, laporan dari akar umbi semua bagus, banyak kawasan "clear sir!!" putih melepak, tuan tak perlu risau, umpan-umpan telah dipasang dan ditabur semuanya beres. Tinggal lagi kaut hasil tangkapan sahaja. Tiba-tiba Tsunami politik datang, ribut hukuman rakyat berlaku, semangat PERUBAHAN KE ARAH DEMOKRASI SIHAT datang menggila, dan rakyat BEBAS memilih pemimpin mengikut hasrat mereka DEMI MASA DEPAN YANG LEBIH CEMERLANG, GEMILANG DAN TERBILANG daripada yang sedia ada.

Oleh itu PM tak patutlah keluarkan istilah SABOTAJ. Fikir dahulu berapa kerap kali pemimpin menSABOTAJ rayuan rakyat dalam pampasan tanah yang tidak ikut harga pasaran, rayuan rakyat tidak naikkan harga minyak, rayuan rakyat mendapatkan bayaran upah minimum RM900.00 - RM1000.00, rayuan rakyat menjadi mangsa RUMAH TERBENGKALAI yang tidak boleh diheret ke mahkamah pemajunya, rayuan anak bangsa mendapat penajaan pengajian dengan selesa bayar dengan perkhidmatan bukan dengan berhutang, dan banyak lagi lah...,kerana tak ingin memenuhkan ruangan Dato AKJ yang berharga ini.

Pak Lah dan PM Malaysia, secara jujurnya ramai yang bersimpati kerana beliau bekerja dengan MODAL INSAN berkualiti "KOSONG",...kita kalikanlah dengan NILAI apa pun, akan menghasilkan "KOSONG". Ingat simbol saya, tidak bermaksud merendahkan yang telah berjasa.. tetapi menyedarkan individu yang terus menerus memabawa nilai "KOSONG" di dalam pentadbiran, INILAH PENSABOTAJ UMNO YANG SEBENAR, BAHKAN PENSABOTAJ NEGARA JUGA.

Terima kasih dato' dan sahabat-sahabat pembahas. Tolonglah bangsa dan negara kita tercinta ini; Malaysia..kemukakanlah jalan-jalan penyelesaian yang terbaik, Insya Allah swt masa depan kita akan turut berubah ke arah yang lebih cemerlang.

Arau

PERLIS DARUS SUNNAH

10:17 AM


Reference:

http://kadirjasin.blogspot.com/monday April 07, 2008

No comments: